Medialle

Lisäämme tänne kaikki tiedotteemme ja kuvia medialle.

Lisätietoja ja painokelpoiset kuvat

Ulla Heinonen p. 040 5111 466

ulla.heinonen@naivistitiittalassa.fi

Lehdistötiedote 31.7.2018

Naivistit Iittalassa -säätiö

Julkaisuvapaa heti

Nykynaivismi kiinnostaa ja tuo uusia kävijöitä Iittalaan

15 000 kävijän raja rikottiin Naivismin juhlaa -näyttelyssä heinäkuun viimeisenä päivänä

 

Juhlavuoden näyttelyssä nykynaivismi on hyvin esillä, sillä mukana on muun muassa neljän kokonaan uuden taiteilijan töitä sekä nuoria tekijöitä, kuten Inka Ylihärsilä ja Petra Heikkilä. Nykynaivismi kiinnostaa ihmisiä ja tuo Iittalaan myös uusia kävijöitä.

Juhlavuonna näyttelyvieraita on pyydetty täyttämään tyytyväisyyskysely, ja vieraat ovatkin vastanneet ahkerasti.

Kyselyn mukaan noin 30 prosentille kävijöistä naivisminäyttely on vuosien perinne, jota ei haluta jättää väliin. Ilahduttavasti noin 20 prosenttia kävijöistä on tänä vuonna tullut Iittalaan ensimmäistä kertaa.

– Mikä hienointa, 99 prosenttia vastanneista suosittelee näyttelyssä käymistä toisillekin, iloitsee Naivistit Iittalassa -säätiön asiamies Ulla Heinonen.

Naivistit Iittalassa -säätiön 30-vuotisjuhlanäyttely Naivismin juhlaa on tuonut jo yli 15 000 kävijää Iittalaan. Näyttelyn 15 000 kävijä saapui näyttelyyn 31.7. ja hänet palkittiin Naivismin juhlaa -näyttelyn lahjakassilla.

Naivistit Iittalassa -säätiön 30-vuotisjuhlanäyttelyssä Naivismin juhlaa on esillä peräti 800 aivan uutta teosta lähes 50:ltä taiteilijalta. Naivistisen taiteen suurkatselmus tavoittaa vuosittain noin 20 000 katsojaa.

Naivismin juhlaa -näyttelyyn ehtii vielä hyvin käydä tutustumassa! Naivistit Iittalassa -näyttely on avoinna 19.elokuuta saakka joka päivä klo 10–19. Juhlavuoden kunniaksi juhlanäyttelyn ikätoverit, eli 30 vuotta täyttäneet pääsevät näyttelyyn ilmaiseksi. Myös alle 18-vuotiaat pääsevät näyttelyyn maksutta. Aikuisten lippu maksaa 9 euroa, eläkeläisten, opiskelijoiden ja työttömien lipun hinta on 7 euroa. Ryhmäliput maksavat 5 euroa (vähintään 20 henkilöä).

Naivistit Iittalassa on myyntinäyttely. Teoksen ostaminen on helppoa. Valitse itseäsi puhutteleva teos ja maksa se. Näyttelyn päätyttyä voit noutaa teoksen Iittalasta tai se toimitetaan sinulle.

 

Lisätietoja:

p. 0405111466 Ulla Heinonen, asiamies,  Naivistit Iittalassa -säätiö

LEHDISTÖTIEDOTE  4.6.2018

Naivistit Iittalassa -säätiö 

Julkaisuvapaa heti

 

Taideasema tuo naivismin osaksi iittalalaisten elinympäristöä

 

Naivistit Iittalassa -näyttely on täyttänyt jo 30 kertaa vanhan puukoulun iloa, lempeää hyväksyntää ja humoristista elämänasennetta huokuvilla teoksilla. Juhlavuonna naivistinen maailma levittäytyy osaksi iittalalaisten arkea.

Suomen ensimmäinen naivistinen taideasema avataan Iittalan asemalla ensi lauantaina. Kesällä 2017 valmistuneeseen Iittalan hyvinvointikeskukseen, Sauvolaan, saatiin Suomen ensimmäinen naivistinen muraali.

Taideasemaa suunniteltaessa on tavoitteena ollut luoda Iittalaan saapuville elämys, että nyt on saavuttu suomalaisen naivismin kotiin. Lämminhenkinen taide jättää muiston Iittalasta.

Naivististen töiden leviäminen ympäristöön ilahduttaa naivistit Iittalassa -näyttelyn kuraattoria, Hannu Castrénia. Hän toivoo, että naivismi tulee näin lähemmäs iittalalaisten jokapäiväistä elämää ja jopa identiteettiä iittalalaisina.

– Naivistit Iittalassa -näyttelystä tulee varmasti myös läheisempi Iittalassa asuville. Moni iittalalainen varmasti muutaman kerran vuodessa näkee teokset asemalla tai alikulkua kävellessään tai pyöräillessään, hän pohtii.

Taideaseman taiteilijat ovat Kikka Nyrén, Pirkko Pullinen-Valtonen, Eino Viikilä, Lauri Lahtinen ja Maija Kanerva. Jokainen on esiintynyt Iittalan vanhalla puukoululla kesänäyttelyssä myös aiempina vuosina. Heidät kutsuttiin toteuttamaan aseman teoksia.

Castrénin mukaan aseman teokset ovat taiteilijoidensa ominta ilmaisua, joka tavallisuudesta poiketen näyttäytyy nyt uudessa mittakaavassa, Viikilän pronssista Tanssivaa karhua lukuun ottamatta.

– Yleensä naivistinen taide on pienimuotoista mittakaavaltaan. Sillä, että mittakaava kasvatetaan suureksi, voi olla melkoinen vaikutus taiteilijalle itselleen, Castrén pohtii.

 

Iittalan Taideasema avataan lauantaina 9.6.2018. Avajaisjuhlallisuudet rautatieasemalla klo 13.30, Kotkajärventie, Asemakuja.