Medialle

Lisäämme tänne kaikki tiedotteemme ja kuvia medialle.

Naivistit Iittalassa -säätiö

LEHDISTÖTIEDOTE

4.6.2018 

julkaisuvapaa heti

 

Taideasema tuo naivismin osaksi iittalalaisten elinympäristöä

 

Naivistit Iittalassa -näyttely on täyttänyt jo 30 kertaa vanhan puukoulun iloa, lempeää hyväksyntää ja humoristista elämänasennetta huokuvilla teoksilla. Juhlavuonna naivistinen maailma levittäytyy osaksi iittalalaisten arkea.

Suomen ensimmäinen naivistinen taideasema avataan Iittalan asemalla ensi lauantaina. Kesällä 2017 valmistuneeseen Iittalan hyvinvointikeskukseen, Sauvolaan, saatiin Suomen ensimmäinen naivistinen muraali.

Taideasemaa suunniteltaessa on tavoitteena ollut luoda Iittalaan saapuville elämys, että nyt on saavuttu suomalaisen naivismin kotiin. Lämminhenkinen taide jättää muiston Iittalasta.

Naivististen töiden leviäminen ympäristöön ilahduttaa naivistit Iittalassa -näyttelyn kuraattoria, Hannu Castrénia. Hän toivoo, että naivismi tulee näin lähemmäs iittalalaisten jokapäiväistä elämää ja jopa identiteettiä iittalalaisina.

– Naivistit Iittalassa -näyttelystä tulee varmasti myös läheisempi Iittalassa asuville. Moni iittalalainen varmasti muutaman kerran vuodessa näkee teokset asemalla tai alikulkua kävellessään tai pyöräillessään, hän pohtii.

Taideaseman taiteilijat ovat Kikka Nyrén, Pirkko Pullinen-Valtonen, Eino Viikilä, Lauri Lahtinen ja Maija Kanerva. Jokainen on esiintynyt Iittalan vanhalla puukoululla kesänäyttelyssä myös aiempina vuosina. Heidät kutsuttiin toteuttamaan aseman teoksia.

Castrénin mukaan aseman teokset ovat taiteilijoidensa ominta ilmaisua, joka tavallisuudesta poiketen näyttäytyy nyt uudessa mittakaavassa, Viikilän pronssista Tanssivaa karhua lukuun ottamatta.

– Yleensä naivistinen taide on pienimuotoista mittakaavaltaan. Sillä, että mittakaava kasvatetaan suureksi, voi olla melkoinen vaikutus taiteilijalle itselleen, Castrén pohtii.

 

Iittalan Taideasema avataan lauantaina 9.6.2018. Avajaisjuhlallisuudet rautatieasemalla klo 13.30, Kotkajärventie, Asemakuja.

 

Lisätietoja ja painokelpoiset kuvat

Ulla Heinonen p. 040 5111 466

ulla.heinonen@naivistitiittalassa.fi