Miia Ylikoski

Miia Ylikoski

s. 1971

Asuu ja työskentelee Noormarkussa

Miia Ylikoski on koulutukseltaan sekä luokanopettaja että kuvataiteilija. Kuvataiteilijan opinnot hän on suorittanut Porin taidekoulussa. Enemmän ammattimaisesti hän on toiminut kuvataiteilijana reilut viisi vuotta. Pääasiallisena materiaalina Ylikoski käyttää savea sekä eri grafiikan menetelmiä.

Haluan yleensä käyttää grafiikan teoksissani vahvaa viivaa ja paljon värejä, joilla vahvistan katsojan mielikuvia. Erityisesti puukaiverruksissa aiheeni ovat kummunneet saduista tai unenomaisista luontoaiheista. Kuparigrafiikassa ja keramiikassa aihepiiri koskettaa yleensä realistisempaa elettyä elämää, Ylikoski kertoo.

Ylikoski on osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin ja pitänyt muutamia yksityisnäyttelyitä. Hän on Porin taiteilijaseuran ja Porin Taidegraafikoiden jäsen. Hänen keramiikkafiguurinsa ovat varsin realistisia, niiden esittämät tilanteet ja hetket ovat sellaisia, joihin on helppo samaistua ja jotka on helppo tunnistaa.

Omissa töissäni haluan tuoda katsojalle mielikuvia eletyistä onnellisista hetkistä, unohdetuista muistoista tai toiveista. Haluan päästää katsojan tirkistelemään hetkeksi teoksen elämää ja kokemaan itsensä osaksi teoksen tarinaa.