Paju, Tiina

Paikkakunta:

Helsinki

Syntymävuosi:

1959

Tekniikat:

maalaustaide, taidegrafiikka, sekatekniikka, piirustus, sarjakuvataide

Tiina Paju on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005 ja tehnyt sen jälkeen myös medianomin opinnot. Hänet tunnetaan kuvittajana ja sarjakuvapiirtäjänä, mutta hän on tehnyt myös graafista suunnittelua ja verkkosuunnittelua.

Pajun cv on hurjan pitkä ja taiteellinen työ laajamittaista. Hän on tehnyt myös omia animaatioita. Suuri yleisö tuntee hänet vuosia ilmestyneen Maisa ja Kaarina -sarjakuvan piirtäjänä. Samanlaisen rennon ja pyöreän piirrosjäljen voi tunnistaa hänen teoksistaan yhä. Paju haluaa osallistua näyttelyihin, koska kaipaa kohtaamisia.

Vaikka töiden tekeminen sinänsä on palkitsevaa, kohtaamiset muiden tekijöiden ja yleisönkin kanssa olisivat kallisarvoisia.

Graafikon ammatissa on aina otettava huomioon tilaajan toivomukset ja vaatimukset, sekä työn tekninen ja visuaalinen istuminen kuhunkin julkaisuun. Taiteilijana työ on vapaampaa.

Omaehtoinen kuvantekeminen on avannut uusia tekemisen mahdollisuuksia. Kuviin on voinut purkaa erilaisia tunteita ja kokemuksia, joita on muutoin vaikea sanoittaa.