Naivistit Iittalassa -säätiö

Naivistit Iittalassa -säätiö perustettiin loppuvuodesta 2008. Varsinaisesti toiminta alkoi vuonna 2009.

Toimintavuoden tärkein tapahtuma on Naivistit Iittalassa -kesänäyttely, joka järjestetään säätiön omissa toimitiloissa Iittalan puukoululla.

Säätiön tarkoitus

Naivistit Iittalassa -säätiön tarkoitus on edistää, kehittää ja tukea ensisijaisesti naivistista taidetta ja kulttuuria.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö tukee ja avustaa hankkeita ja toimintoja, jotka lisäävät naivismin vetovoimaisuutta ja edistävät kulttuuri- ja virkistystoimintaa paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Säätiö voi tukea toiminta-alueeseensa liittyvää tutkimustoimintaa ja jakaa apurahoja taiteilijoille, taiteelle ja taidehankkeille. Säätiö voi tuottaa ja järjestää naivistisia taidenäyttelyitä ja ylläpitää naivistisia taidekokoelmia. Säätiö voi toteuttaa myös muuta vastaavaa säätiön yleishyödyllistä tarkoitusta palvelevaa toimintaa.

Säätiö voi myös hallituksensa päätöksellä harjoittaa sellaista liiketoimintaa, joka tukee säätiön tarkoituksen toteuttamista.

Näyttelyt

Naivistit Iittalassa -kesänäyttelyt ovat alkaneet vuonna 1989 Kalevi ja Aira Heinäsen järjestäminä. Vuonna 2009 toiminta siirtyi Naivistit Iittalassa -säätiölle.

Naivistit Iittalassa -kesänäyttely on yksi suosituimmista taidenäyttelyistä kesäisessä Suomessa. Näyttelyyn osallistuu 50 Suomen eturivin naivistitaiteilijaa ja esillä on aina noin 500 uutta teosta. Naivismi tuo hyvää mieltä näyttelykävijöille ja kesän aikana naivismin suurkatselmuksen näkeekin yli 20 000 näyttelyvierasta. Suurin osa vierailijoista palaa vuosi toisensa jälkeen kesäiseen Iittalaan.

Naivistit Iittalassa -säätiö järjestää myös Naivismin talvi -näyttelyä, joka on kasvattanut suosiotaan vuosittain. Talvinäyttely esittelee naivismin klassikoita, jotakin yllättävää ja kesänäyttelyistä tuttujen nykynaivistien teoksia. Talvinäyttelyiden yhteydessä puukoululla järjestetään myös erilaisia työpajoja, taidetapaamisia ja kulttuuritapahtumia.

Organisaatio

Säätiön toimielin on hallitus. Säätiön palveluksessa on toiminnanjohtaja, kuraattori sekä näyttelyvastaavat ja kausityöntekijät.

Hallitus

Anne Vesén, hallituksen puheenjohtaja

Heikki Aumo, hallituksen varapuheenjohtaja

Janne Auvinen, hallituksen jäsen

Ursula Finni, hallituksen jäsen

Timo Koivu, hallituksen jäsen

Juha Laurikainen, hallituksen jäsen

Kuraattori

Veikko Halmetoja

Toiminnanjohtaja

Ulla Heinonen

Näyttelyvastaavat

Karin Halla

Sanni Hallanvaara

Mia Järvinen

Kira Suomalainen