Kauhanen, Ulla

Paikkakunta:

Hattula

Syntymävuosi:

1968

Tekniikat:

maalaustaide, sekatekniikka

Kuvataitelija Ulla Kauhanen on opiskellut sekä kuvataidetta että luovaa kirjoittamista. Kuvataidetta hän on opiskellut muun muassa Hyvinkään taidekoulussa, kirjoittamista Jyväskylän yliopistossa. Kirjoittamisen opinnot näkyvät teoksissa, joista monet ovat kuin kirjojen kansia tai elokuvien julisteita, tai kuten Kauhanen itse määrittelee sarjakuva-albumien kansia. Ne vinkkaavat katsojalle jonkun isomman tarinan ainekset. Katsoja tosin joutuu kuvittelemaan sen itse, näin jää tilaa omalle mielikuvitukselle.

Taiteessani ovat seikkailleet jo vuosia pingviinit ja varikset. Myös muut linnut ja eläinhahmot ovat sydäntäni lähellä. Näissä töissä Pingviini ja Varis seikkailevat kuvitteellisessa sarjakuvassa kansikuvasankareina.

Kauhanen tunnetaan erityisesti enkelimaalauksistaan. Hän on pitänyt lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä ympäri Suomen sekä Floridassa, Yhdysvalloissa. Hän on tehnyt opetustyötä, tuottanut enkelitapahtumia, osallistunut kirjailijailtoihin ja tehnyt työtä kuvataidekulttuurin parissa ympäri Suomen. Kauhanen tekee paljon tilaustöitä ja maalaa eri tekniikoin erilaisille materiaaleille. Pingviini seikkailee paperilla ja Kauhanen kertoo materiaalin valintaprosessista, että se on vapauden etsimistä ja kokeilua.

Halusin kokeilla vaihteeksi, ihan omaksi iloksi, maalaamista paperille. Paperiteokset on kehystetty lasin alle.