Kautto, Elina

Paikkakunta:

Jyväskylä

Syntymävuosi:

1970

Tekniikat:

maalaustaide

Elina Kautto on tehnyt 15 kirjaa ja kirjoittanut satuja lehtiin. Hän on myös tehnyt postikortteja muun muassa Punaiselle Ristille, Lastenklinikoiden kummeille, Unicefille ja Suomen Syöpäyhdistykselle.

Kautto on koulutukseltaan äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Hän kertoo kirjoittaneensa ja piirtäneensä lapsesta saakka. Tunnetuimpia tarinoita ovat tarinat Hörölän väestä. Ne on julkaistu laajana kirjasarjana, jonka on kuvittanut Kauton puoliso Terho Peltoniemi.

Kauton maalaukset ovat sadunomaisia ja värikkäitä. Ne ovat tyylillisesti puhtaan naivistisia, ja niissä on myös tarinallinen vivahde, joka tekee niistä osin kuvituksellisia.

Saduissani liihottelee aika paljon lintuja, koska niillä on minulle erityinen merkitys arkielämässäni ja runoissani. Kannan kaulallanikin usein kalevalaisia lintuja. Liike on luovuuden lähteenä tärkeä, olkoon se sitten vaikkapa matkustamista, musiikkia tai lintujen lentämistä.

Kautto on osallistunut useisiin naivistisen taiteen näyttelyihin ja ollut pari kertaa mukana Belgiassa järjestettävässä naivin taiteen biennaalissa.