Käyhkö, Tuomas

Paikkakunta:

Helsinki

Syntymävuosi:

1970

Tekniikat:

keramiikka, mediataide, muu

Tuomas Käyhkö on työskennellyt luovalla alalla jo vuodesta 1995. Hän kertoo olleensa aina kiinnostunut kuvataiteesta, kuvanveistosta ja poikkitaiteellisuudesta. Hän on taiteilijana itseoppinut.

Minulle luovuuden ja itsensä ilmaiseminen taiteen kautta on erittäin tärkeää niin henkisen kuin fyysisen hyvinvoinnin vuoksi, hän kertoo.

Käyhkö haluaa toteuttaa erilaisia materiaaleja käyttäen taidetta, joka vetoaa ihmisiin ja aiheuttaa katsojassa tunteita. Iittalassa on esillä hänen tekemiään keraamisia kakkuja. Kakkuihin ladataan suuria odotuksia. Niistä tehdään täydellisiä ja niitä varjellaan siihen ensimmäiseen palaan asti. Kakku saa pienen hetken olla täydellisyyden symboli ihmisen muuten niin epätäydellisessä elämässä. Rakkaudella valmistettu kakku voi jättää syvän maku- ja muistojäljen.

Pohdin kakun olemusta tekemällä keraamisia kakkuja, jotka ovat ikuisia sulostuttajia niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Jätän pienen palan itseäni jokaiseen kakkuun, hän kuvailee.

Käyhkö oli perustamassa elokuussa 2019 Kallion Taideryhmää ja jäsenenä hoitaa myös ryhmän markkinointia. Hänet tunnetaan myös oman mainostoimistonsa luovana johtajana. Taidetta hän on tehnyt aktiivisesti vuodesta 2018 ja näyttelyitä hän on pitänyt pääasiallisesti Helsingissä.