Kuikka, Antti

Paikkakunta:

Urjala

Syntymävuosi:

1988

Tekniikat:

kuvanveisto, muu

Seppämestari Antti Kuikka on lähtöisin Kymenlaaksosta, mutta hän on pyörittänyt Nuutajärven Lasikylässä pajaa toistakymmentä vuotta. Hänet valittiin Vuoden Taidesepäksi 2018. Hän on koulutukseltaan seppämestari ja tekee koulutustaan vastaavaa työtä kokopäivätyönä yrittäjänä.

Kuikka yhdistelee luovasti rautaa ja lasia. Lasi ja teräs ovat molemmat termoplastisia materiaaleja. Molemmat muokataan kuumana. Antti Kuikka on kertonut, että teräs on materiaalina monipuolisempi, mutta sen värimaailma on tumma. Lasi taas antaa hänen mukaansa väriä ja plastisuutta veistokseen.  Työ ei ole fyysisesti raskasta niin raskasta kuin monesti ajatellaan. Olennaista on hyvä tekniikka vuosien myötä hioutuneet liikeradat. Kuten Kuikka on sanonut, rautaa pitää oppia ymmärtämään. 

Kuikka tekee paljon tilaustöitä ja käyttöesineitä. Taiteellinen työskentely lähentelee surrealismia. Metalli ja lasiveistokset ovat sukua sarjakuville ja scifille. Mielikuvitukselliset olennot voisivat olla vieraita avaruudesta. Jokainen niistä on käsin taottu uniikki yksilö.