Laaksonen, Marke

Paikkakunta:

Kaarina

Syntymävuosi:

1970

Tekniikat:

maalaustaide

Marke Laaksonen asuu ja työskentelee Piikkiössä. Hän käyttää monenlaisia tekniikoita ja materiaaleja, joista pääasiallisin tekniikka on öljyvärimaalaus. Hän tekee esittävää taidetta, jossa on läsnä naivistinen tyylisuunta ja ilmaisutapa. 

Naivistinen ilmaisutapa kiinnostaa minua siinä määrin, että maalaamisessa olen alkanut tietoisemmin pyrkimään siihen suuntaan ja vahvistamaan itsessäni olevaa taipumusta, hän itse kuvailee.

Hän inspiroivat eksoottiset asiat, kuten tropiikin värit, viidakot, autiomaat, arktiset alueet, eläimet ja erilaiset kasvien muodot.  Tärkeä aihealue on luonnon monimuotoinen ihmeellisyys, kauneus ja mystisyyskin.

Luonnossa koetut elämykset tulevat esiin maalauksissani, joissa ne muuttuvat sadunomaisen fantasian muotoon. Innostuksen ja ihmettelyn tunteet ovat tuottaneet esim. hyvänmielen maalauksia, joita haluan taiteilijana maalata, hän kertoo.

Vuoden 2020 alussa Laaksonen aloitti opinnot Taidekoulu Alfa-Artissa ja valmistui sieltä kuvataiteilijaksi vuonna 2023. Opiskelujen aloittamisen jälkeen hän on pitänyt muutamia yksityisnäyttelyitä, mutta osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin jo vuosikymmenten ajan.