Luostarinen, Anna

Paikkakunta:

Janakkala

Syntymävuosi:

1961

Tekniikat:

maalaustaide, sekatekniikka, piirustus

Anna Luostarinen kertoo pitäneensä maalaamisesta koko ikänsä. Hän on syntynyt Venäjän Karjalassa 60-luvun alussa, mutta asunut Suomessa jo lähemmäs 30 vuotta. Luostarinen opiskeli taidemaalausta Moskovan Maalaustaideyliopiston järjestämillä kursseilla 80-luvulla. Taiteellisen kehitykseni katkaisi vuosiksi pakolaisuus ja uuden kotimaan etsiminen. Löydettyään tiensä Suomeen Luostarinen iloitsi perhe-elämästään. Lasten muuttaessa pois kotoa, hän palasi taas maalaustaiteen pariin.

– Maalaustaide on minulle intohimo ja ainutlaatuinen mahdollisuus kohdata oma itseni, hän sanoo.

Aikaisemmin Luostarinen suosi teoksissaan naturalismia, erityisesti luonto- ja kukka-aiheita. Nykyään hän on pitkälti keskittynyt naivismiin. Hänen tekniikoiden kirjonsa on laaja ja teoksia on tehty öljy-, guassi-, akryyli-, akvarelli- ja tussiväreillä. Luostarinen kuvailee naivismi-innostustaan nimenomaan ilon kautta. 

– Kaikki käynnit naivisminäyttelyissä ovat olleet minulle antoisia ja opettavaisia retkiä. Niistä kaikista olen saanut lisämotivaatiota jatkaa omien naivististen töiden tekemistä.

Luostarinen asuu Janakkalan keskustaajamassa Turengissa. Hän on sekä Suomen kuvataiteilijat ry:n että Janakkalan kuvataideyhdistys ry:n jäsen. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa Janakkalan kuvataideyhdistyksen järjestämissä yhteisnäyttelyissä. Hän on pitänyt myös kolme omaa näyttelyä.