Mykrä, Anu

Paikkakunta:

Raasepori

Syntymävuosi:

1970

Tekniikat:

kuvanveisto, keramiikka

Anu Mykrä on alunperin kuusankoskelainen, nykyään Fiskarsissa asuva kuvataiteilija, joka on valmistunut Turun Taideakatemiasta kuvanveistäjälinjalta kuvataiteilijaksi vuonna 2001. Mykrä tekee pääasiassa keramiikkaveistoksia. Työt ovat uniikkeja, käsin rakennettuja ja ne poltetaan sähköpolttouunissa.

Mykrän teokset ovat tarinallisia, esittäviä ja ajoin lempeän humoristisia. Useimmiten Mykrän teokset kuvaavat naisia ja naiseutta sen kaikissa olomuodoissa ja ikäkausissa. Mukana on vahva kerronnallisuus ja paljon pikkutarkkoja yksityiskohtia. Teoksissa on huumoria, mutta aina myös syvällistä tematiikkaa.

Jotkin Mykrän teoksista vaativat tarkempaa anatomista muotoa. Vastapainoksi Mykrä haluaa tehdä myös hassuttelevia ja karrikoivia hahmoja, jotta hänen työskentelynsä pysyy virtaavana ja mielenkiintoisena.

Mykrän teosten inhimilliset mummot ovat muuttaneet Iittalaan Mykrän kellarista. Siellä asui sekalainen joukko mummoja, joiden jäkätyksestä ei meinannut tulla loppua ”enne ko hyä pääsöö Iittallaan”.