Saario, Katja

Paikkakunta:

Kerava

Syntymävuosi:

1976

Tekniikat:

maalaustaide, taidegrafiikka, sekatekniikka

Katja Saario on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi Pekka Halosen akatemiasta. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli hetken aikaa mainostoimistossa. Työttömäksi jäätyään Saario alkoi maalata postikorttikuvia, jotka päätyivät joulukorteiksi. Korttien suosio kasvoi ja suosion myötä Saario ryhtyi yrittäjäksi. Postikorttisuunnittelu onkin nykyään Saarion päätyö, jota hän on tehnyt jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän on myös tehnyt kuvituksia muun muassa Kultakeramiikan astioihin ja vuoden 2013 pääsiäispostimerkin.

Saario kertoo, että yritystoiminnan ohella aikaa vapaalle taiteelle on jäänyt vain vähän, mutta toki postikorttioriginaalit ovat maalauksia. Saario maalaa paperille akvarellitekniikalla.

Saarion postikorteissa seikkailee usein metsän eläimiä, yksi suosikkiaiheista on kettu. Saarion mukaan ketut ovat voimaannuttavia hahmoja, jotka saavat ihmiset usein hyvälle tuulelle. Tunnistettavissa hetkissä seikkailevat ketut nauttivat arjesta. Arkeen sisältyykin Saarion kettujen sanoma; kuka tahansa voi nauttia arjen luomista pienistä onnenhetkistä. Kettujen maailma on onnellisuuden kupla, jota ihmiset tarvitsevat arkensa keskelle.

Lisäksi erilaiset tontut ja haltijat ovat maalauksissa läsnä. Huolellinen toteutus yhdistyneenä satujen maailmaan vie ajatukset lastenkirjojen todellisuuteen.