Salo, Sirkku

Paikkakunta:

Salo

Syntymävuosi:

1970

Tekniikat:

maalaustaide, sekatekniikka

Mopo karkasi kunnolla käsistä taidemaalauksessa ja se on ihanaa. Pidän väreistä ja erilaisten tekniikoiden kokeilemisesta. Teoksistani tursuaa se elämänilo, mikä niiden maalausprosessissa pulpahtaa päälle, hän kertoo.

Salo on yhtä lyhyttä akryylimaalauksen kurssia lukuunottamatta täysin itseoppinut taiteilija. Kaikki maalaukset on tehty sekatekniikalla (akryyli, hiili, guassi, tussit, vesivärit). Kahden viimeisen vuoden aikana hän on ollut mukana kolmessa näyttelyssä. Kesällä 2019 hänen seitsemän teostaan esitettiin Turun kaupunginteatterin taideseinällä kesäkuun ajan osana Kesävieras-näyttelyä. Taideseinä on 70-neliöinen led-valotaulu Aurajokirannassa. Samana kesänä hän oli mukana Moision kartanon näyttelyssä. Talvella 2020 hänellä oli yksityisnäyttely Cafe Artissa Turussa.

Salon teemoista erottuvat erityisesti kolme hänen tuotannossaan usein esiintyvää aihetta: hovinarrit, maisemat ja kukkataulut.

Hovinarreilla on pallot hukassa ja sisikunta sekaisin, tai ainakin siltä näyttää – tai sitten narrin hahmo vain naamio, jonka takaa silmät katsovat. Hovinarreilla haluan ilmaista, miten meillä jokaisella välillä pallot ovat hukassa ja tunnemme itsemme pelleksi tai ainakin omituiseksi olioksi, mutta silti elämän värit hehkuvat, ja onko lopulta väliäkään, jos pallot eivät aina pysy ilmassa.