Sammakka, Olli

Paikkakunta:

Tampere

Syntymävuosi:

1989

Tekniikat:

maalaustaide, piirustus

Olli Sammakka on 35-vuotias syntyperäinen tamperelainen. Hän on opiskellut 2000-luvun alussa graafisen alan perustutkinnon ja työskentelee nyt yrittäjänä. Hän on toinen omistaja Sammakka-pop -nimisessä levykaupassa Tampereella, ja yrittäjyyttä on takana jo 10 vuotta. 

Sammakka on jo nuoresta asti kokenut intohimoa naivistiseen taiteeseen. Hän kävi pitkään näyttelyissä ja iloitsi muiden töistä, kunnes löysi myös itse maalaamisen ilon. Toki jo ennen maalausharrastuksen aloittamista hän oli lapsesta asti piirtänyt pöytälaatikkoon.

Maalaamista on motivoinut se, että palautetta on tullut runsaasti. Teoksia pidetään hauskoina ja aiheita persoonallisina.

Tämän myötä sain itsevarmuutta laittaa töitä säännöllisesti esille muun muassa Instagramiin ja sittemmin myös pieniin näyttelyihin, hän kertoo.

Ensimmäiset kaksi näyttelyä hän piti esillä 2022 kesällä ja syksyllä työpaikkansa (äänilevykauppa Sammakka-pop Tampereella) maalausnäyttelyille varatussa pienessä syvennysgalleriassa. Viime vuosina hänen kädenjälkeään on nähty myös vinyylilevyn kannessa sekä digitaalisten singlejulkaisuiden kuvituksessa.

Mielestäni naivistinen taidemuoto tarjoaa mahdollisuuden kuvata maailmaa yksinkertaisin ja humoristisin piirtein. Tämä on aina puhutellut minua. Naivismi edustaa minulle iloa, värikkyyttä, pientä hullunkurisuutta ja spontaania luovuutta, jota haluan tuoda esiin omien teosteni kautta, Sammakka kuvailee suhdettaan naivismiin.

Hänen teoksissaan spontaanius on vahvasti läsnä. Se, mitä teoksessa lopulta tapahtuu, muotoutuu vasta sen valmistuessa. Hän maalaa lähes joka ilta ja kertoo sen olevan mahtava tapa rentoutua sekä ilmaista itseään.