Satu Tanninen

Paikkakunta:

Espoo

Syntymävuosi:

1958

Tekniikat:

kuvanveisto, keramiikka

Satu Tanninen tekee savesta lintuja, jotka ovat persoonallisia kuin ihmiset. Hahmot ovat mielikuvituksen tuotosta. Yhteys reaalimaailman lintulajeihin rajoittuu siihen, että yleensä linnuilla on ainakin nokka ja siivet tai pyrstö. Tanninen kertoo tavoittelevansa sitä, että linnuilla on persoonallinen luonne, ne kertovat tarinaansa tai jotain meidän ihmisten maailman asiaa oman persoonallisuutensa kautta.

  • Toivon, että hahmo voi viestiä katsojan kanssa ja herättää katsojassa tunteita, Tanninen sanoo. 

Tanninen on opiskellut keramiikkatekniikoita ja kuvanveistoa jo yli 20 vuoden ajan Suomessa ja ulkomailla muun muassa Hollannissa ja Virossa. Hänellä on ollut useita eri opettajia esimerkiksi Kaisaleena Halinen Aalto yliopistossa. Tanninen on opiskellut myös taidehistoria ja värioppia. 

  • Saven muotoilu on minulle ollut jo vuosia tärkeä osa elämää, kädet kaipaavat saven kosketusta. Koen, että savi sallii täyden vapauden luovuudelle, mutta samalla sen käsittely valmiiksi teokseksi vaatii hyvin kurinalaisten ja tarkkojen työtapojen noudattamista, hän kuvailee työskentelyään.

Keramiikan tekeminen tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia uuden oppimiseen. Tanninen tekee kaikki uniikit veistokset käsinrakentamalla ja kokeilee mielellään uusia tekniikoita. Tällä hetkellä hän on innostunut erityisesti rakupolttotekniikoista ja sgraffitosta. 

Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä eri kirjastoissa pääkaupunkiseudulla ja osallistunut Galleria Foggan sekä Espoo Art ry:n ryhmänäyttelyihin.