Iittalan yrittäjät tapasivat toisiaan puukoululla

Mainostoimistoyrittäjä hankki perheelleen vapaa-ajanasunnon Iittalan Kutilasta. Samalla hän hankki juhlapaikan koko kylän käyttöön. Itse hän näkee itsensä yhtenä isäntänä Kutilan juhlatalon isäntien pitkässä ketjussa. Tuomas Käyhkö tutustui iittalalaisiin yrittäjiin Naivistit Iittalassa -talvinäyttelyn yhteydessä järjestetyssä iltatilaisuudessa. Puukoulu toimii mainiona tilana myös yritystapahtumille.

Helsinkiläinen mainostoimistoyrittäjä Tuomas Käyhkö saa vastata usein kysymykseen, onko Kauko Käyhkö jotain sukua. Vastaus on kyllä. Tuomaksen isä on Kauko Käyhkö. Tosin ihan eri ihminen kuin se kuuluisa laulaja, joka 1950-luvulla ihastutti sointuvalla bassoäänellään muun muassa Kipparikvartetissa.

Vuosi sitten Tuomaksesta tuli osa-aikainen iittalalainen, sillä hän osti Kutilan seurantalon vapaa-ajan paikakseen. Iso perhe tarvitsee tilaa, ja Kutilan juhlatalolla on tilaa neljän pojan ja yhden tytön temmeltää. Mutta vapaa-ajanasunnon on tarkoitus ilahduttaa myös muita kuin omaa perhettä.

“Ajattelen niin, että olen vain yksi isäntä talon pitkässä tarinassa. Ja mielelläni jatkan talon perinteitä vuokrattavana juhlatilana”, hän sanoo.

Kutilan juhlatalossa Käyhköön vetosi ensimmäisenä talon positiivinen tunnelma. Hänelle tuli sellainen olo, että paikassa on tapahtunut hyviä asioita. Niitä hän haluaa saada jatkossakin tapahtumaan.

Tänä syksynä Kutilan juhlatilassa nähdään muun muassa Lasikylän mysteeriteatterin Metso soitimella- esityksiä ja rauhoitutaan joogaretriitille. Koronatilanteen helpottaessa luvassa tulee olemaan huutokauppoja, designkirpputoreja, elävää musiikkia ja muita tapahtumia.

“Suunnitteilla on esimerkiksi discoilta K30 ja K50 -teemoilla. Ovella tarkistetaan ikä, sillä alle 30-vuotiailla ei ole K30-iltoina asiaa sisälle, tai alle 50-vuotiailla K50-iltoina. Iltojen ideana on samanikäisten kohtaaminen nuoruusajan musiikkia kuunnellen.”

Käyhkö virittelee yhteistyötä paikallisten majoitustoimijoiden kanssa, jottei vieraiden tarvitsisi lähteä illan päätteeksi kotimatkalle.

“Kun meillä on julkisia tapahtumia niin paikan päälle juhlatalolle pääsee helposti Guesthouse Solhbackan riksalla tai vaikka taksilla.”

Käyhköllä on ollut mainostoimisto Helsingissä toistakymmentä vuotta. Sen ohella hän on tehnyt myös omaa taidetta, lähinnä maalauksia ja keramiikkaa. Juhlatalon tarinan jatkaminen sopii kulttuurialan työläiselle.

Tuomas Käyhkö tutustui Naivismin talvi -näyttelyyn Naivistit Iittalassa -säätiön, Artikas-yhteisön ja Iittala Villagen yhdessä järjestämässä tilaisuudessa. Tilaisuus oli tarkoitettu Iittalassa toimiville kulttuurialan yrittäjille tutustumiseen ja yhteistyömahdollisuuksien kartoittamiseen.

“Tällaisia tapaamisia voisi olla useamminkin, todella hyvä ilta”, kehui Tuomas Käyhkö.

Julkaistu: 13.12.2021 - Muokattu: 15.03.2024 |