Näin löydät Iittalaan

Iittala on erinomaisten kulkuyhteyksien päässä

Iittalan kylä on osa Kalvolan pitäjää Hämeenlinnan kaupungissa. Iittala sijaitsee 118 km Helsingistä ja 25 km Hämeenlinnan keskustasta pohjoiseen päin, ja 55 km Tampereelta etelään päin.

Iittala on erinomaisten kulkuyhteyksien päässä. Löydät sinne kätevästi sekä junalla että autolla. Helsingin ja Tampereen suunnista kulkeva R-taajamajuna pysähtyy Iittalan asemalla, josta on vain noin 700 m matka Lasimäelle. Hämeenlinnan suunnasta kulkevat kaupunkiliikenteen linja-autot 500, 501 ja 510 pysähtyvät alle 500 metrin päässä Naivismikeskuksesta, ja Lasimäellä on myös runsaasti maksutonta pysäköintitilaa.

Etäisyys Helsinki–Tampere -moottoritieltä (3-tie) on noin 2 km. Iittalan liittymästä noustua jatketaan suoraan kylän keskustaan, josta on opastus Lasimäelle.

Aukioloajat

Lasimäki on avoinna ympäri vuoden ja liikkeet palvelevat kukin omaan tahtiin. Tarkista yrityskohtaiset tiedot toimijoiden omilta sivuilta.

Iittalan palvelut

Iittala on Hämeenlinnan kaupunkiin kuuluvan Kalvolan keskustaajama, noin 2500 asukkaan kylä, josta löydät esimerkiksi apteekin ja pankkiautomaatin (Shell Iittala). Iittalassa on myös monipuoliset ulkoilumahdollisuudet, ja itse Lasimäeltäkin löydät paikan omien eväiden nauttimista varten sekä laavun.

Majoituspalveluita Iittalassa tarjoavat mm. Guesthouse Solbacka, Vanha Wirkailija, luonnonläheinen Jalavaniemen matkailualue ja Könnölän Matkailutila. Paikallista urheilua voi kokea Iittala-hallissa ja rauhoittumaan pääsee luonnon lisäksi Kalvolan kirkossa.

R Rautatieseisake, Iittalan naivistinen Taideasema
1. Iittalan lasitehdas, Fiskars Oyj
2. Bistro Alvar & Cafe
3. Myymälä Pässinpää ja Naskali Leather (kivijalassa)
4. Iittala Outlet Iittala
5. Lasimäen Linnanrouva
6. Keramiikkapaja Anubis
7. RaamiDaamit
8. Designmuseo Iittala
9. Kultasuklaa
10. Kylätalo
11. Naivismikeskus – Naivistit Iittalassa -näyttelyt
12. Kampaamo T. Eerola ja Kauneusateljée Eevakaisa
13. Pukimo POP UP
14. Hyvän Olon Aitta
15. Kirppari ja Kauppamuseo
16. Iittala-halli
17. Fazer Amica Sauvola

18. Kalvolan kirjasto ja Hyvinvointikeskus Sauvola
19. S-Market Iittala
20. Kalvolan Apteekki
21. R-Kioski
22. Tuulan Pub
23. Palotalo – Paloasema