Naivismikeksus_yläkerta_14.9.2023

Naivismikeskus tyhjeni hetkeksi

Naivismikeksus_alakerta_14.9.2023

Kesä on ohi

Kesä on ohi ja talo on nyt tyhjä. Elämä edessä -näyttely päättyi sunnuntaina 27.8.2023. Väsyneinä, mutta onnellisina totesimme, että teimme kävijäennätyksen: 21 000 näyttelyvierasta, ja teosmyyntikin hipoi ennätyksiä. Tänä vuonna saimme vierailtamme erityisen paljon kiitosta näyttelystä. Näyttelyn tunnelma, hienot teoskokonaisuudet ja monipuoliset tekniikat saivat vieraat viihtymään.

Näyttelyn onnistumiseen vaikuttavat monet tekijät. Ensimmäisenä ovat mielenkiintoiset ja taidokkaat teokset, joita 50 taiteilijaa toi Iittalaan. Kuraattori Veikko Halmetoja valitsi taiteilijat ja suunnitteli sekä ripusti näyttelykokonaisuuden. Tänä kesänä uutuutena olivat Anna Pekkalan dinot ulkona, Petra Heikkilän instahuone, Taidetalli ja terassille avattu Kärry Cafe.

Monen kesätapahtuman onnistumiseen vaikuttaa myös sää. Tämän kesän sää helli meitä epävakaisuudellaan ja sillä, että ei tullut pitkiä hellekausia. Onneksi iso maalämpörakennustyömaakaan Naivismikeskuksen ympärillä ei vaikuttanut tunnelmaan.

Naivismikeksus_yläkerta_14.9.2023

Talo tyhjäksi

Kun ovet sulkeutuivat sunnuntai-iltana, alkoi talon tyhjentäminen. Taiteilijat veivät myymättömiä teoksiaan pois jo sunnuntai-iltana. Tunnelma oli sekä iloinen että haikea.

Ensimmäinen viikko näyttelyn jälkeen meni pakkaamisessa ja teosten luovuttamisessa uusille omistajilleen. Seuraavalla viikolla inventoimme, teimme raportteja ja tilitimme teosmyyntejä taiteilijoille.  Lisäksi pakkasimme tavaroita, järjestimme ja siivosimme. Kolmas viikko vierähti naulojen poistamisessa, paklaamisessa ja näyttelytilan järjestämisessä seuraavaa näyttelyä varten.

Samaan aikaan talon tyhjentämisen kanssa suunnittelimme Syysloma-näyttelyä ja Naivismin talvi -näyttelyä. Aikataulutimme teosten tuonti- ja noutopäiviä, ripustuspäiviä, avajaisjärjestelyjä, tiedottamista, työvuoroja jne. Näyttelyiden suunnittelu ja niihin valmistautuminen, niinkuin purkaminenkin, on sitä näkymätöntä työtä, minkä määrää ei ehkä tule ajatelleeksi näyttelyssä vieraillessaan. Ja hyvä niin. Taustatyö tehdään mahdollisimman hyvin siksi, että taiteilijat saavat ansitsemansa näkyvyyden näyttelyssä, asiakaspalvelu sujuu hyvin ja näyttelyssä viihtyy.

Nyt henkilökunta kiittää taiteilijoita ja yleisöä sekä poistuu Naivismikeskuksesta hetkeksi viiden kuukauden työrupeaman jälkeen.

 

Vielä ennen ovien sulkemista muutama muistutus tulevasta:

Taiteilijahaku vuoden 2024 kesänäyttelyyn on avoinna 15.9.–30.10.2023. Muistathan hakea tai vinkata tutuille naivistitaiteilijoille.

Seuraavan kerran ovet avautuvat Syysloma-näyttelyyn (nykytaidetta) lauantaina 7.10. klo 15, kun vietämme näyttelyn avajaisia. Tervetuloa!

Naivismin talvi -näyttely on avoinna 25.11.2023–3.3.2024  pe–su klo 11–17. Tervetuloa!

Syksyn ja talven tapahtumat löydät  tapahtumakalenteristamme.

 

Ulla Heinonen

Toiminnanjohtaja 

Naivistit Iittalassa -säätiö

 

 

 

 

 

Julkaistu: 17.09.2023 - Muokattu: 15.03.2024 |