Panu Hemminki

Panu Hemminki
Asuu ja työskentelee Lapualla
www.panuhemminki.fi

 

Panu Hemminki on pohjanmaalainen pitkän linjan surrealistinen maalari, jonka teokset liikkuvat surrealismin ja naivismin rajapinnalla. Hänen alkuperäinen ammattinsa on uskonnonopettaja, mutta hän on opiskellut myös taiteen tekemistä esimerkiksi Kauhajoen Evankelisen Opiston taidelinjalla vuosina 1992–93. Hemmingin teoksia löytyy julkisista kokoelmista, ja hän on osallistunut neljännesvuosisadan aikana valtavaan määrään näyttelyitä ja tehnyt myös julkisia teoksia. Hän pitää Lapualla omaa taidegalleriaa nimeltä Taide-Ateljee Hemminki.

Hemmingin aiheet ammentavat usein vaikutteita pohjalaisesta kulttuurista ja maisemasta. Teoksissa on pieniä oivalluksia, jotka näyttäytyvät usein syvän inhimillisen huumorin kautta.

Pohjalaiset mielenmaisemat ja syvälliset pohdinnat elämän mysteeristä heijastuvat teoksissani ja ovat tarjonneet monille ajatuksia ja tunteita herättäviä taide-elämyksiä, hän kertoo.

Hemminki on kehittänyt oman tyylinsä, jota hän itse kutsuu pohjalaiseksi surrealismiksi. Nimitys on osuva ja kuvaa sitä, miten perinteinen pohjalaisuus yhdistyy fantasiamaailmaan, alitajuntaan ja symboleihin.

Tahdon luoda ainutkertaisia, persoonallisia kuvia, jotka heijastelevat ihmeellistä, moniulotteista todellisuuttamme ja herättävät ajatuksia ja tarjoavat elämyksiä. Haluan tehdä näkymättömän, salaperäisen maailman näkyväksi teoksillani.

Panu Hemminki – Pohjalainen pyykkipäivä
Akryyli kankaalle, 2021