SINI AALTO

Sini Aalto, s. 1985
Asuu ja työskentelee Helsingissä
siniaalto.com

Sini Aalto mukana Naivistit Iittalassa -kesänäyttelyssä vuodesta 2021.

Sini Aalto on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri, joka opiskelee parhaillaan tradenomiksi. Hän on työskennellyt ohjelmistopuolen myyntitehtävissä ja hän puhuu hyvin seitsemää kieltä.

Aalto on vieraillut Naivistit Iittalassa -näyttelyssä jo viidentoista vuoden ajan, mutta 2021 on ensimmäinen vuosi, kun hän osallistuu näyttelyyn taiteilijana. Hän maalaa muun muassa japanilaisin vesivärein tarkkasilmäisiä ja pakottoman koristeellisia kuvia, joissa on välissä enemmän huumoria ja välillä meditatiivista herkkyyttä.

Valitsin näyttelytöihini tämän tekniikan, koska kyseisillä väreillä saa peittävää ja runsaspigmenttistä jälkeä aikaan. Värit ovat kirkkaita ja mahdollistavat pikkutarkan työskentelyn.

Sini Aalto on maalannut kauan ja on kokenut tekijä, mutta näyttelyiden pitämisessä hän on vasta alkutaipaleella. Naivistit Iittalassa on hänelle hieno alku.

Koen itseni naivistitaiteilijaksi teosteni kirkkaan värimaailman ja usein mukana olevan ilon ja hauskuuden takia. Naivismitaiteilijoille tyypillistä on todellisuuden rajojen venyttäminen. Harrastan sitä itsekin eläimiä ja kasveja mieleisikseni muokkaamalla.

Sini Aalto - Riikinkukkomaisema. Japanilaiset vesivärit paperille, 2021.
Sini Aalto – Riikinkukkomaisema. Japanilaiset vesivärit paperille, 2021.