Tarja Rinta

Tarja Rinta

s. 1960

Asuu ja työskentelee Isossakyrössä

Tarja Rinta on sisustus- ja käsityöyrittäjä omassa Rinta Rottingilla -yrityksessä. Hän on myös itseoppinut naivistimaalari, joka on aikaisemmin osallistunut muutamiin näyttelyihin eri puolilla Suomea. Vuonna 2019 hän voitti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin järjestämän kilpailun julkisesta seinäteoksesta maalauksellaan Huilitauko. Teosta luonnehdittiin valoisaksi, eteläpohjalaiseksi ja positiiviseksi. Tämä rohkaisi Rintaa pitämään myös yksityisnäyttelyn kesällä 2020. Näyttely oli ruisviskitislaamo Kyrö Distilleryn hienossa galleriatilassa. Näyttelyssä oli esillä maalauksia, emalitauluja ja vanhempia huovutustekstiileitä.

Olen aina harrastanut taiteen tekemistä jollain tasolla. Kun minulla oli huovutusyritys Pässinpökkimä, tein ”leipähuopien” ohella huopataidetta.

Tarja Rinnan teosten selkeät väripinnat, yksityiskohtien runsaus ja välitön positiivinen energia liittävät ne selvästi naivistisen maalaustaiteen jatkumoon. Usein teoksista voi lukea myös tarinaa, kuvitella ihmishahmoille kohtaloita ja sattumuksia.