Minna_Iso-Lähteenmäki_teos_Sinikellot

Villi, vapaa ja värikäs -kesänäyttely avautuu 4.6.

Koronakevään rajoitukset armahtivat Naivistit Iittalassa -kesänäyttelyä. Villi, vapaa ja värikäs kesä voi alkaa turvallisuus huomioiden kesäkuun 4. päivänä. Jos haluat vierailla näyttelyssämme yksityisesti jo ennen kuin ovet aukeavat yleisölle, varaa paikkasi tästä linkistä.

“Villi, vapaa ja värikäs -kesänäyttelyn pystyttäminen on edennyt tavanomaisessa aikataulussa, ja näyttely alkaa olla valmis. Kuraattori Hannu Castrén on tehnyt upeaa työtä”, iloitsee Ulla Heinonen, Naivistit Iittalassa -säätiön asiamies.

Valtioneuvosto on keventänyt koronapandemian aiheuttamia liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia siten, että kesäkuun 1. päivän jälkeen alle 500 henkilön tapahtumia voidaan jo järjestää.

“Puukoululle voimme ottaa maksimissaan 100 henkiöä kerrallaan sisälle, joten tämä rajoitus ei tuota meille ongelmaa”, Heinonen kuittaa.

“Poikkeusoloista johtuen olemme joutuneet muuttamaan Naivistit Iittalassa -kesänäyttelyn avajaisperinnettä. Yhteistä suurta avajaistapahtumaa ei voida turvallisesti järjestää. Siksi olemme kehittäneet uusia mahdollisuuksia osallistua näyttelyyn kesän aikana.”

Enemmän kuin 10 henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa vielä toukokuun ajan, joten perinteisten avajaisten sijaan säätiö järjestää kutsuvieraille ennakkotutustumispäivät näyttelyyn toukokuun puolivälissä.

Loput toukokuun päivät 20.–31.5. on varattu yksityisille näyttelyvierailuille, joihin on mahdollista tulla maksimissaan 4 henkilöä kerralla. Liput ovat olleet myynnissä jo kuukauden verran, ja menekki on ollut hyvä. Tästä linkistä pääset varaamaan paikkasi yksityisvierailulle.

Samasta linkistä voi ostaa myös tunnin vierailut ajalle 1.–3.6.2020. Tuona aikana puukoululle voidaan ottaa 30 henkilöä tunnin aikana. Silloinkin turvavälit voidaan pitää 3–5 metrin mittaisina.

Naivistit Iittalassa -säätiön toiminta rahoitetaan kokonaisuudessaan pääsylipputuloilla ja teosvälityksellä. Säätiö ei saa avustuksia valtiolta toimintaansa. Naivismin Talvi -näyttelyt jouduttiin koronarajoitusten tultua voimaan sulkemaan aiottua aiemmin ja isojen, yhteisten avajaisten sijaan on jouduttu järjestämään yksityiskierroksia.

“Tämä kevät ja kesä on haastava kaikille. Toivomme, että haluaisit tukea Naivistit Iittalassa -säätiön toimintaa suomalaisen naivismin edistämiseksi, kehittämiseksi ja tukemiseksi. Pääsylippuja ja lahjakortteja ostamalla voit auttaa naivistitaiteilijoita ja Naivistit Iittalassa -säätiötä jatkamaan toimintaa ilon, lempeyden ja värikkään elämäntavan lähettiläänä”, Ulla Heinonen vetoaa.

Voit ostaa pääsylippuja ja lahjakortteja teoshankintoihin olemalla yhteydessä säätiöömme s-postitse info@naivistitiittalassa.fi tai puhelimitse 040 5111 466.

Villi, vapaa ja värikäs -kesänäyttely on avoinna Iittalan vanhalla puukoululla 4.6.-23.8.2020 joka päivä klo 10-19. Ennen avautumista näyttelyssä voi vierailla yksityisesti. Varaa paikkasi tästä!

Julkaistu: 11.05.2020 - Muokattu: 15.03.2024 |