Koulutalo100v_Marit_Bjornegran2024

Uusi kesänäyttely tekee kunniaa satavuotiaalle koulutalolle

Naivistisen taiteen herkullinen ja värikylläinen maailma täyttää jälleen tänä kesänä historiallisen puukoulun tilat Iittalassa. Näyttely järjestetään 36. kertaa ja teemana tänä vuonna on Keltainen talo.  

Keltainen talo -kesänäyttely 20.5.–1.9.2024

Keltainen puukoulu, jossa näyttelymme ovat, on entinen Kalvolan kunnan kansakoulu, joka tänä vuonna juhlii 100 vuoden taivaltaan. Koulu on aikanaan rakennettu entisen Sauvalan kansakoulun viereen ja rakennuksessa oli luokkien lisäksi opettajien perheiden asuntoja, niin kuin ennen kouluissa oli tapana. Rakennus on viehättävä vanha talo, jossa vanhanajan tunnelmaa luovat narisevat puulattiat ja kuusi vanhaa pönttöuunia. Nykyään koko rakennus on näyttelykäytössä, alakerrassa on kolme näyttelysalia ja yläkerrassa kaksi. 

Kesän uudet taiteilijat 

Kesän näyttelyn uudet taiteilijat ovat Paul Gustafsson, Ullakaisa Kaarlela, Emmi Kallio, Tuomas Käyhkö, Marke Laaksonen, Hannamari Matikainen, Olli Sammakka, Satu Tanninen ja Pive Toivonen.

Kuratoinnista vastaa jälleen Veikko Halmetoja, ja kaiken kaikkiaan näyttelyyn osallistuu 49 taiteilijaa

Uutena tälle kesälle lanseeraamme verkkokaupan, johon tulee myytäväksi näyttelyn Aulaputiikin tuotteita (uudet t-paidat, julisteita, postikortteja, sisustustuotteita, koruja, pelejä ja kirjoja sekä taidetarvikkeita niin aloittelijalle kuin pidemmälle ehtineelle. Naivistinen taidelainaamo ja Aulaputiikki palvelevat asiakkaita syksystä 2024 lähtien viikonloppuisin ympäri vuoden. Taidelainaamo toimii myös verkossa, ja Aulaputiikin tuotteet löytyvät kesän kuluessa Naivistien omasta verkkokaupasta.

Julkaistu: 10.04.2024 - Muokattu: 08.05.2024 |